Υπερηχογράφημα 3D/ 4D

Υπερηχογράφημα 3D/ 4D

Στο κέντρο μας χρησιμοποιούμε μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας όπου με τη χρήση του ειδικού λογισμικού Advanced 4D μπορούμε να έχουμε ακίνητη τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου (3D) ή να βλέπουμε το έμβρυο τρισδιάστατο να κινείται σε πραγματικό χρόνο (4D) όπως σε μία ταινία.

Ποιοί είναι οι στόχοι του υπερηχογραφήματος 3D/ 4D του εμβρύου;

  • η προσθήκη λεπτομερειών στις διαγνώσεις που γίνονται με το 2D υπερηχογράφημα.

Στην περίπτωση που έχει διαπιστωθεί μια ανωμαλία, η κλασική εικόνα σε δύο διαστάσεις είναι επαρκής για τη διάγνωση. Στη σπάνια περίπτωση που το μωρό έχει μια δυσμορφία, ένα υπερηχογράφημα 3D θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον πληροφορίες για ιατρικούς σκοπούς, αναδεικνύοντας τη βλάβη σε τρεις διαστάσεις. Έτσι, πιθανόν και να αυξάνεται η ακρίβεια της διάγνωσης και, παράλληλα, γίνεται πιο κατανοητή και από τους γονείς.

  • η ψυχική ευχαρίστηση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των 3D/ 4D υπερηχογραφημάτων είναι η ευχαρίστηση που προσφέρουν στους γονείς βλέποντας το μωράκι τους τρισδιάστατο μέσα στη μήτρα. Ενδεχομένως, αυτό μπορεί να συμβάλλει και στο ισχυρότερο δέσιμο με το μωρό πριν ακόμα αυτο γεννηθεί μιας και αποκτά μια πιο “αληθινή” υπόσταση. Είναι η πρώτη εικόνα για το πως θα μοιάζει μετά τη γέννηση και, πολλές φορές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας του είναι ήδη ορατά.

Πότε μπορεί να γίνει το υπερηχογράφημα;

Ένα υπερηχογράφημα 3D/ 4D μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της εγκυμοσύνης αρκεί η θέση του μωρού να είναι ευνοϊκή. Είναι σύνηθες να εκτελείται μεταξύ 20ης- 34ης εβδομάδας της κύησης. Τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται αν το υπερηχογράφημα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27ης- 30ης εβδομάδας γιατί τότε η αναλογία διαστάσεων του μωρού προς την ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι η καταλληλότερη. Ορισμένες φορές, η εικόνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή!

Το υπερηχογράφημα με τρισδιάστατη και τετραδιάστατη απεικόνιση 3D/ 4D συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα υπερηχογραφήματα της εγκυμοσύνης (δηλαδή στο υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας, στο υπερηχογράφημα β΄ επιπέδου και στο υπερηχογράφημα ανάπτυξης/ Dopplers. Αν όμως το επιθυμείτε, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού αποκλειστικά και για ένα υπερηχογράφημα 3D/ 4D.