Μουσιώλης Γυναικολόγος, Γυναικολόγος Τρίκαλα

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

 • Το κέντρο στελεχώνεται από γιατρό που έχει εκπαιδευθεί στο κορυφαίο κέντρο Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Ελλάδας, την Πανεπιστημιακή Κλινική του ΓΝΑ Αλεξάνδρα.
 • Ακολούθως, εξειδικεύτηκε στην Εμβρυομητρική Ιατρική στο King’s College Hospital London το μεγαλύτερο κέντρο του είδους του παγκοσμίως, δίπλα στον πρωτοπόρο Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής, Κύπρο Νικολαΐδη. Για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών παθήσεων του εμβρύου, του απονεμήθηκε από το Fetal Medicine Foundation ο τίτλος “Diploma in Fetal Medicine”, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει ο Καθηγητής Νικολαΐδης σε αυτούς που εξειδικεύονται στην Μονάδα του.
 • Ο γιατρός είναι πιστοποιημένος από το Fetal Medicine Foundation (FMF ID: 106845και το Κέντρο Πιστοποίησης του Υπουργείου Υγείας για την εκτέλεση όλων των υπερηχογραφημάτων καθώς και των ενδομήτριων επεμβατικών δοκιμασιών. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου για την αντιμετώπιση των παθολογικών καταστάσεων του τραχήλου της μήτρας.
 • Στο κέντρο μας, υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης διαγνωστικών επεμβάσεων όπως η αμνιοπαρακέντηση και η βιοψία χοριακής τροφοβλάστης (CVS) για τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων του εμβρύου.
 • Υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης με το King’s College Hospital, το University College London Hospital και γιατρούς Εμβρυομητρικής Ιατρικής, γενετιστές, παιδοκαρδιολόγους, παιδοχειρουργούς και νεογνολόγους για την ορθή αντιμετώπιση πολύπλοκων περιστατικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Το κέντρο μας είναι επανδρωμένο με υπερσύγχρονο τεχνολογικά μηχάνημα υπερήχων General Electric Voluson E8 Expert, με τη δυνατότητα Advanced 3D-4D καταγραφής. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα Spatio Temporal Imaging Correlation (STIC) για την καλύτερη μελέτη της εμβρυϊκής καρδιάς. Το μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με ειδικό λογισμικό απεικόνισης της ωοθήκης που βοηθά στη διάγνωση και παρακολούθηση των πολυκυστικών ωοθηκών.
 • Υπάρχει υποστήριξη από εξειδικευμένο εργαστήριο για την έκδοση των αποτελεσμάτων PAPP-A, PLGF και ελεύθερης β-hCG. Το κέντρο υποστηρίζεται επίσης από έμπειρο εργαστήριο μοριακής βιολογίας για τον έλεγχο του καρυότυπου του εμβρύου.
 • Στο κέντρο μας παρέχονται οι περισσότερες εμπορικά διαθέσιμες δοκιμασίες του Μη Επεμβατικού Προγεννητικού Ελέγχου (cell- free fetal DNA test).
 • Οι εγκυμονούσες παρακολουθούνται για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από τον ίδιο γιατρό, μιας και όλα τα απαραίτητα υπερηχογραφήματα πραγματοποιούνται από εμάς, διασφαλίζοντας έτσι την ορθότερη αντιμετώπιση των περιστατικών αφού έχουμε πλήρη και συνολική εικόνα της εγκυμοσύνης σας.
 • Η διαχείριση όλων των περιστατικών είναι βασισμένη στα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα του Βρετανικού και Αμερικάνικου Κολλεγίου των Μαιευτήρων (RCOG και ACOG αντίστοιχα) μετά από προσαρμογή στα Ελληνικά δεδομένα και με εμπεριστατωμένη πάντοτε συμβουλευτική.
 • Τα ραντεβού είναι προκαθορισμένα, με το μικρότερο δυνατόν χρόνο αναμονής.
 • Ο χρόνος που αφιερώνεται σε κάθε γυναίκα είναι τουλάχιστον 30 λεπτά για το υπερηχογράφημα της αυχενικής διαφάνειας και τουλάχιστον 45 λεπτά για το υπερηχογράφημα β’ επιπέδου, με σκοπό να πραγματοποιείται λεπτομερής εξέταση και να μπορούν να απαντηθούν όλα τα πιθανά ερωτήματα.
 • Κάθε εξέταση συνοδεύεται από λεπτομερή γραπτή αναφορά που εξηγεί αναλυτικά όλες τι λεπτομέρειες. Επίσης, όλες οι μέλουσες μητέρες λαμβάνουν φωτογραφίες και DVD όλης της εξέτασης χωρίς επιπλέον χρέωση.
 • Είμαστε συνεργάτες του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και του Μαιευτηρίου Τρικάλων ώστε να είμαστε σε θέση να καλύψουμε ένα ευρύ φάσμα αναγκών και προτιμήσεων των γυναικών που μας εμπιστεύονται.
0 Έτη εμπειρίας στον Προγεννητικό Έλεγχο
σε Μ. Βρετανία και Ελλάδα
0 Εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου
Αριθμός υπερηχογραφικών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν (τελ. ενημέρωση 2022)
Μουσιώλης Γυναικολόγος, Γυναικολόγος Τρίκαλα

Diploma in Fetal Medicine- Ιατρική του Εμβρύου (FMF, UK)
Εξειδίκευση στον Προγεννητικό έλεγχο
Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ειδίκευση στην Πανεπιστημιακή Κλινική του ΓΝΑ Αλεξάνδρα, Αθηνών
Πιστοποίηση σε κολποσκόπηση και παθολογία τραχήλου
Εμπειρία σε νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας και Ελλάδας

Μαρία Νικολάου, Μαία

Απόφοιτη του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας.
Πρακτική άσκηση στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” στην Αθήνα.
Εθελόντρια σε προσφυγικές δομές το διάστημα της προσφυγικής κρίσης.
Ειδική ενασχόληση με την προετοιμασία των γονέων κατά την περιγεννητική περίοδο με μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας.