Αναλυτικό βιογραφικό

  • Ο Ιατρός πραγματοποίησε τις προπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης όπου εισήχθη μέσω του θεσμού των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
  • Έλαβε μέρος επιτυχώς στις εξετάσεις του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο γνωστικό αντικείμενο “Ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής”.
  • Εκπαιδεύτηκε στη Μαιευτική- Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του νοσοκομείου Αλεξάνδρα των Αθηνών από όπου και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη διατριβή του πάνω στο θέμα “Ο ρόλος της λεπτίνης και της συγκυτίνης στη λειτουργία του πλακούντα”.
  • Εξειδικεύτηκε στον Προγεννητικό Έλεγχο και την Εμβρυομητρική Ιατρική στο παγκοσμίου φήμης κέντρο του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο King’s College Hospital London ολοκληρώνοντας τον πλήρη χρόνο εκπαίδευσης. Μέρος της εκπαίδευσης του πραγματοποιήθηκε και στο University College London Hospital.
  • Για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών παθήσεων του εμβρύου, του απονεμήθηκε από το Fetal Medicine Foundation ο τίτλος “Diploma in Fetal Medicine”, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει ο Καθηγητής Νικολαΐδης σε αυτούς που εξειδικεύονται στην Μονάδα του.
  • Πιστοποιήθηκε μετά από εξετάσεις στο Harris Birthright Centre for Fetal Medicine στην αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου και πολύδυμων κυήσεων. Επιπλέον, πιστοποιήθηκε στην εμβρυική υπερηχοκαρδιογραφία από την Prof. Lyndsay Allan. Τέλος, πιστοποιήθηκε μετά από εξετάσεις στο να πραγματοποιεί όλα τα υπερηχογραφήματα και τις ενδομήτριες επεμβάσεις στην εγκυμοσύνη.
  • Ακολούθως, εργάστηκε στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου του Queen Elizabeth Hospital, London μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα. Το διάστημα παραμονής του στην Αγγλία, ήταν πιστοποιημένο μέλος του General Medical Council (GMC) που ελέγχει και κρίνει την ποιότητα των Ιατρών που εργάζονται στη Μεγάλη Βρεττανία.
  • Στα πλαίσια του επιστημονικού του έργου, έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει εκδόσει το βιβλίο “Counselling in Fetal Medicine” που ασχολείται με τον τρόπο Συμβουλευτικής στον Προγεννητικό Έλεγχο.
  • Ξεκίνησε την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στο ιδιωτικό του Ιατρείο όπου θα παρέχεται όλο το εύρος των Μαιευτικών- Γυναικολογικών πράξεων με έμφαση στον Προγεννητικό Έλεγχο. Στόχος είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με σεβασμό στη γυναίκα. Αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι η χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των γνώσεων που απορρέουν από τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις.