Συμβουλευτική

Μουσιώλης Γυναικολόγος, Γυναικολόγος Τρίκαλα

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής! Ευχή μας είναι όλα να πάνε καλά και να έχετε με το πέρας της εγκυμοσύνης στην αγκαλιά σας ένα υγιέστατο μωράκι. Πράγματι, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όλα είναι φυσιολογικά και τα μωράκια είναι γερά και υγιή. Σε λίγες περιπτώσεις όμως, επιπλοκές μπορεί να συμβούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης που μπορεί να δυσκολέψουν την πορεία της.

Έτσι, γενετικά σύνδρομα, ανατομικές ανωμαλίες, ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης, πρόωρος τοκετός, προεκλαμψία και σακχαρώδης διαβήτης της εγκυμοσύνης μπορούν να περιπλέξουν την κατάσταση. Άλλα ζευγάρια είναι προβληματισμένα λόγω ιστορικού κάποιας επιπλοκής σε προηγούμενη εγκυμοσύνη, ιστορικού ανωμαλίας προηγούμενου εμβρύου ή λόγω οικογενειακού ιστορικού.

Ο Ιατρός είναι εξειδικευμένος στην Εμβρυομητρική Ιατρική με μακροχρόνια εκπαίδευση σε κέντρα αναφοράς της Μ. Βρετανίας και με θητεία σε μεγάλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου. Μάλιστα, για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών παθήσεων του εμβρύου, του απονεμήθηκε από το Fetal Medicine Foundation ο τίτλος “Diploma in Fetal Medicine”, την υψηλότερη διάκριση που απονέμει ο Καθηγητής Νικολαΐδης σε αυτούς που εξειδικεύονται στην Μονάδα του.

Επιπλέον, έχουμε δημοσιεύσει βιβλίο σχετικό με τη συμβουλευτική στην Εμβρυϊκή Ιατρική το οποίο αναλύει, σε ειδικούς, τον τρόπο συμβουλευτικής σε διάφορες συγγενείς ανωμαλίες. Έτσι μπορούμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου συμβουλευτική καθοδήγηση για τις πιθανές παθολογικές καταστάσεις, με εγκυρότητα και αντικειμενικότητα. Αποτελεί πεποίθηση μας ότι ένα σωστά ενημερωμένο ζευγάρι μπορεί να κάνει την καλύτερη επιλογή και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπρόσθετα, συνεργαζόμαστε στενά με κορυφαίους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (γενετιστές, παιδοκαρδιολόγους, παιδοχειρουργούς) πράγμα που θα συνεισφέρει στη έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των γονέων για την κατάσταση του μωρού τους και την συνέχεια της παρακολούθησης και φροντίδας του τόσο πριν, όσο και μετά τη γέννηση του.

Είμαστε στη διάθεσή σας ακόμα και αν απλά ζητάτε μια δεύτερη γνώμη ή θέλετε να επιβεβαιώσετε αυτά που ήδη γνωρίζετε. Η όλη διαδικασία θα γίνει με επαγγελματισμό και διακριτικότητα και θα εδραιώσει την πεποίθησή σας ότι κάνατε την καλύτερη διαθέσιμη επιλογή.