Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου embryomedicine

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος των γυναικών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Για τις γυναίκες που δεν καπνίζουν, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα διαγνωστούν με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μετφορμίνη και εγκυμοσύνη, ποιές γυναίκες μπορούν να βοηθηθούν;

Πρόσφατα εκδόθηκαν από το Βρεττανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG) οι αναθεωρημένες οδηγίες σχετικά με τη χρήση της μετφορμίνης στις γυναίκες που επιθυμούν εγκυμοσύνη.

ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ Β ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ;

Ο αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Β (Group B Strep, GBS) είναι ένα μικρόβιο που συχνά αποικίζει την περιοχή του κόλπου και του πρωκτού. Στις γυναίκες που είναι έγκυες, τις περισσότερες φορές, δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο μωρό αν κολλήσει το μικρόβιο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος το νεογέννητο να κολλήσει το μικρόβιο όπως περνάει μέσα από τον κόλπο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το μωρό αν κολλήσει τον στρεπτόκοκκο ομάδας Β;

Σελίδες