Δρ Αθανάσιος Β. Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: ΧΟΛΟΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε στο Ιατρείο ένα περιστατικό χολόστασης της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για έγκυο γυναίκα στο δεύτερο της παιδί. Στο προηγούμενο, είχε εμφανίσει επίσης μια ήπια μορφή της χολόστασης για την οποία δεν χρειάστηκε κάποια παρέμβαση. Στην τωρινή εγκυμοσύνη, η διαταραχή εμφανίστηκε από την 30η εβδομάδα περίπου και χρειάστηκε θεραπεία για να διορθώσουμε την κατάσταση.

Τι είναι η χολόσταση της εγκυμοσύνης;

ΥΠΟΚΛΙΝΙΚΟΣ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τι είναι ο υποκλινικός υποθυρεοειδισμός;
Ο θυρεοειδής αδένας δέχεται εντολή από την TSH να παράξει τις θυρεοειδικές ορμόνες (Τ3 και Τ4). Αν η τιμή της TSH σας είναι ανεβασμένη και η τιμή της ελεύθερης Τ4 (free-T4, fT4) είναι φυσιολογική, τότε έχετε υποκλινικό υποθυρεοειδισμό. Τα άνω όρια της TSH είναι (ανάλογα με το εργαστήριο) στα 4,0- 5,0 mIU/ L.

Ποια είνα τα φυσιολογικά όρια της TSH;
Στο θέμα αυτό δεν υπάρχει ομοφωνία και ακόμα το θέμα συζητείται. Σε γενικές γραμμές:

Ενημερωτική εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα "συγγενών καρδιοπαθειών". 14/2/2018

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις «Συγγενείς καρδιοπάθειες» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα. Πρόκειται για διοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργανωτή, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων. Το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί οικογένειες και μικρά παιδιά,  συζητηθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων toy Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Μιλήσαμε οι:
– Καλτσάς Θωμάς, Καρδιολόγος – Παιδοκαρδιολόγος
– Dr. Αθανάσιος Μουσιώλης, Γυναικολόγος Μαιευτήρας (Εξειδίκευση στον προγεννητικό έλεγχο)

Σελίδες