Δρ Αθανάσιος Β. Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Βοηθάει η μέτρηση της ΑΜΗ στην πρόβλεψη της γονιμότητας;

Η ΑΜΗ (Anti Mullerian Hormone, Αντιμυλλέρια ορμόνη), είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα ωοθυλάκια (τα αυγά) της ωοθήκης. Την μετράμε σαν ένα τρόπο για να υπολογίσουμε τα αποθέματα της ωοθήκης. Υψηλές τιμές συνδυάζονται με υψηλή γονιμότητα, μεσαίες με ενδιάμεση και αν υπάρχουν χαμηλές τιμές τότε συμπεραίνουμε οτι η γονιμότητα της γυναίκας είναι προβληματική. Παρομοίως, η τιμή της FSH (μιας άλλης ορμόνης που ρόλος της είναι να διεγείρει την ωοθήκη) υποδηλώνει το πόσο εύκολα κινητοποιούνται τα ωοθυλάκια της ωοθήκης.

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Σκελετική ανωμαλία εμβρύου στο 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Ο προγεννητικός έλεγχος του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε ποσοστό περίπου 95% οδηγεί σε φυσιολογικά αποτελέσματα ή στη διαπίστωση μικρών "ατελειών" που δεν θα επηρεάσουν την μετέπειτα ζωή του μωρού. Πολύ σπάνια, συναντούμε σοβαρές αναπηρίες ή γενετικές ανωμαλίες που απαιτούν σκέψη προτού ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος των γυναικών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Για τις γυναίκες που δεν καπνίζουν, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα διαγνωστούν με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους.

Σελίδες