Μουσιώλης Γυναικολόγος, Γυναικολόγος Τρίκαλα

Απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος για τη διασφάλιση της υγείας των γυναικών

http://krinitrikalon.gr/culture/events/aparetitos-o-proliptikos-elegxos-gia-ti-diasfalisi-tis-igias-ton-ginekon/

12/10/2015 Φαρκαδόνα

Αναγκαία όσο ποτέ κρίνεται τα τελευταία έτη μια ετήσια επίσκεψη σ’ ένα γιατρό. Πολλοί εγκαταλείπουν την ιδέα μιας ιατρικής επίσκεψης με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Ένας απλός ιατρικός έλεγχος ωστόσο εκτιμούν οι ειδικοί μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα σε μελλοντικό χρόνο. Ειδικά στην σημερινή εποχή όπου καλπάζουν διάφορες ασθένειες και παθήσεις που μπορούν να φανούν ολέθριες για την ανθρώπινη ζωή.

Μια άκρως σημαντική και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο δημαρχείο της Φαρκαδόνας με θέμα «Υγιείς γυναίκες σε κάθε ηλικία». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Φαρκαδόνας και την υποστήριξη του Κέντρου Υγείας με ομιλητή τον κ. Μουσιώλης Αθανάσιος, χειρουργός – μαιευτήρας γυναικολόγος, διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη διοργάνωση άνοιξε και επίσημα ο κύκλος των ενημερωτικών εκδηλώσεων μετά και την ένταξη του Δήμου στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, γυναικών μελών Συλλόγων, όπως του Συλλόγου Αμφίων και Γυναικών Φαρκαδόνας, του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάρκου που ενημερώθηκαν για διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες. Παράλληλα από τον πανεπιστημιακό δόθηκαν κατευθύνσεις για τους τρόπους προφυλάξεις αλλά και συμβουλές για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που θα σχετίζονται με την υγεία.

Ειδικότερα ο κ. Μουσιώλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα της πρόληψης έναντι παθήσεων του τραχήλου της μήτρας και εμβόλιο για τον ιό «HPV», στην προφύλαξη από παθήσεις του μαστού, στη σημασία της αυτοεξέτασης του στήθους και την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης.

Όπως εξήγησε απαιτείται συχνός ιατρικός έλεγχος και προσοχή των γυναικών τόσο σε θέματα άσκησης και διατροφής προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή υγεία.

Στις δράσεις που αναπτύσσει την τελευταία τριετία για την πρόληψη και την διασφάλιση της υγείας αναφέρθηκε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Σακελλαρίου. Ο διευθυντής εξήρε την προσφορά και το έργο της επιστημονικής ομάδας του ΚΥΦ εξηγώντας ότι η διάθεση και η προσφορά τους συγκινεί.

Οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες πρόληψης και προαγωγής υγείας του Δήμου Φαρκαδόνας αναμένεται να συνεχιστούν στο άμεσο μέλλον.

Το βίντεο της εκδήλωσης

http://www.youtube.com/embed/Xr_E1z-qqFc