ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: In Situ Πορογενής Καρκίνος Μαστού σε νεαρή γυναίκα

Το Ιατρείο Μαστού ξεκίνησε με την ελπίδα περισσότερες γυναίκες να φτάσουν σε έγκαιρη διάγνωση και γρήγορη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων των μαστών τους. Τις περισσότερες φορές, η εξέταση είναι καθησυχαστική και η γυναίκα επιστρέφει στη ζωή της χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

Προσπαθούμε να πείσουμε τις γυναίκες να ξεκινάνε τη μαστογραφία τους στα 40 (όταν δεν συντρέχουν λόγοι να ξεκινήσουν τη διερεύνηση νωρίτερα). Μία τέτοια γυναίκα, στην 4η δεκαετία της ζωής της πείστηκε να κάνει μαστογραφία και το εύρημα ήταν ύποπτο για κακοήθεια. Δύο ύποπτες εστίες, από τις οποίες πάρθηκε βιοψία έδειξαν πορογενη καρκίνο του μαστού (DCIS) σε πολύ αρχόμενο στάδιο.

 
Μαστογραφία με τοποθέτηση συρμάτινων οδηγών(hook) στην ύποπτη περιοχή

Για τη γυναίκα το σοκ ήταν ισχυρό! Πολλά πράγματα περάσαν από το μυαλό της! Της εξηγήσαμε ότι, μέσα στην ατυχία της, πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερή! Η επιτυχία των εξετάσεων είναι όταν προλαμβάνουν κάτι ή έστω το “πιάνουν” στην πολύ αρχή του. Έτσι και στην περίπτωση της κοπέλας αυτής.

Το χειρουργείο έγινε από τον κ. Μητρούσια, Χειρουργό Μαστού. αφαιρώντας ένα πολύ μικρό μέρος του μαστού, όπου είχε εντοπιστεί η βλάβη. Η επαναδιαμόρφωση ακολούθησε τους κανόνες της αισθητικής Χειρουργικής, το ογκολογικό, χειρουργικό, λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατόν και τώρα, έχουμε αφήσει πίσω μας αυτόν τον κακό εφιάλτη και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία!

 
Προεγχειρητική εικόνα και σχεδιασμός της επέμβασης με τη χρήση των συρμάτινων οδηγών (hook)
 
Μετεγχειρητικό αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα για το συγκεκριμένο τύπο κακοήθειας στη σελίδα του κ Μητρούσια, Χειρουργού Μαστού >ΕΔΩ<